HrvatskiEnglish

Kuna Numis International

Home Procjena numizmatike

Procjena numizmatike

Procjenjujemo vrijednost materijala kao što su:

  • kovani i papirni novac,
  • odlikovanja, medalje, vojne oznake i značke.

Procjena obuhvaća utvrđivanje identiteta predmeta, njegove očuvanosti i tržišne vrijednosti.

Procjenu možemo obaviti osobno ili on-line (putem e-maila).

 

Osobna procjena numizmatike

Osobna procjena

Pojedini materijal se može najlakše procijeniti ukoliko nam se dostavi na uvid. Jedna od mogućnosti je izlazak na teren i procjena na licu mjesta. Druga mogućnost je da se materijal dostavi nama osobno ili putem pošte na uvid. Po izvršenoj procjeni, vraćamo materijal pošiljatelju. U tom slučaju svi troškovi dostave padaju na teret naručitelja procjene. Rezultati procjene šalju se naručitelju nakon što podmiri troškove procjene.

 

Online procjena numizmatike

On-line procjena

Većina materijala, osobito moderni kovani i papirni novac može se procijeniti i on-line ukoliko naručitelj e-mailom dostavi dovoljno dobru sliku predmeta koji se procjenjuje. Ukoliko želite da Vam procjenu izvršimo na ovakav način, potrebno je poslati sken ili fotografiju na kojoj se predmet koji se procjenjuje dobro vidi. Kod procjene kovanog i papirnog novca potrebno je poslati sken obije strane u rezoluciji od barem 800 dpi.

 

Cijena procjene

Cijena procjene ovisi o vremenu koje je potrebno utrošiti da bi se izvršila identifikacija, utvrdila očuvanost i tržišna vrijednost i određuje se posebno od slučaja do slučaja. Naručitelju se unaprijed naznači koliki bi bili troškovi procjene.

 

Rezultati procjene

Rezultati procjene uključuju: klasifikaciju predmeta po stručnim katalozima (literaturi), stručni opis, procjenu kvalitete (stanja očuvanosti), procjenu trenutnu tržišne vrijednosti. Rezultati procjene se šalju po primitku uplate naknade od strane naručitelja.

 

Kontakti

  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
  • telefon: +385 (0)95 858 6377
  • Skype: zlatko viscevic
  • Facebook: facebook.com/monetalisnumizmatika