HrvatskiEnglish

Kuna Numis International

Home Arhiva Otkup numizmatike u Zagrebu

Otkup numizmatike u Zagrebu

stari novac zagreb

Tvrtka Monetalis d.o.o. jedna je od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj specijalizirana za numizmatiku (otkup, prodaju i procjenu) i faleristiku (odlikovanja, ordeni, medalje i vojne oznake). Naša tvrtka obavlja otkup svih vrsta numizmatičkih predmeta: kovanice, novčanice, vrijednosne papire, medalje i sl.

 

Dogovaranje sastanka za klijente iz Zagreba

Iako je sjedište tvrtke u Rijeci, naši klijenti iz Zagreba i okolice mogu obaviti prodaju svojih kovanica ili novčanica u Zagrebu, budući da smo često tamo na terenu. Ukoliko imate kovanice ili novčanice (ili druge kolekcionarske predmete) za prodaju, svakako nas kontaktirajte na tel. 095 858 6377 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i dogovorite se za sastanak.

Možete nam unaprijed i poslati slike onoga što imate za proddaju. Nakon što pregledamo fotografije zbirke i utvrdimo njenu numizmatičku vrijednost, javljamo se s ponudom za otkup

 

otkup-numizmatike-zagrebDiskrecija naših klijenata

Naša tvrtka vodi računa o diskreciji naših klijenata, te je moguće dogovoriti sastanak na Vašoj kućnoj adresi ili nekoj drugoj lokaciji. Podatke o pregledanoj zbirci, fotografije kao i podatke o vlasniku zbirke čuvamo kao poslovnu tajnu.

 

Numizmatička tvrtka vs. antikvarijat, otkup zlata i zalagaonica 

Mi kao tvrtka smo usko specijalizirani za gore navedena područja (numizmatiku i faleristiku), naši zaposlenici i vanjski savjetnici posjeduju stručna znanja o navedenim područjima i dobro poznaju tržište. Prilikom sastavljanja ponude vodimo se isključivo tržišnim kriterijima, te odnosom ponude i potražnje za određenu vrstu predmeta. Znanje i iskustvo koje imamo omogućavaju nam da dajemo korektne ponude za otkup za onaj materijal za koji smo specijalizirani.

Antikvarijati se bave puno širim područjem (klasični antikviteti, posuđe, lampe, namještaj, slike i sl.) i zbog toga u pravilu nemaju specijaliziranih znanja o numizmatici i odlikovanjima. Česti su slučajevi „odokativne“ i krive procjene materijala koji proizlaze iz nestručnosti u određenom području. Jedan dio antikvarijata u Hrvatskoj koristi naše konzultantske usluge, te numizmatički materijal prodaje našoj tvrtki.

Otkupljivačnice zlata i srebra se rukovode samo vrijednošću metala (srebra i zlata) od kojeg se neka kovanica ili odlikovanje sastoji. Zlatnici, srebrnjaci i odlikovanja koje otkupe otkupljivači zlata završi uništen i pretopljen. Nažalost, do današnjeg dana uništene su ogromne količine numizmatike i odlikovanja koje su prodane otkupljivačima za minorne iznose. Otkupljivači sav materijal tretiraju jednako, bez obzira na kolekcionarsku vrijednost.

Zalagaonice pored antikviteta i kolekcionarskih predmeta otkupljuju razne vrste predmeta kao što su tehnička oprema i druge pokretnine. Uglavnom formiraju otkupnu cijenu prema dojmu, a ne stručnim kriterijima. Neke zalagaonice koriste naše stručne savjete i kasnije prodaju materijal našoj tvrtki.

Zaključno, kakav god materijal prodajete, kovanice, novčanice ili npr. poštanske marke najbolje se obratiti stručnim i provjerenim tvrtkama kako bi dobili najbolju cijenu za ono što prodajete.