Zlatko Viščević – numizmatičar

Otkupljujemo kovanice, novčanice i odlikovanja!

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Numizmatičar Zlatko Viščević

 

Zlatko Viščević – poslovna biografija

Zlatko Viščević je rođen 1982. u Rijeci. Završio je Gimnaziju Andrije Mohorovičića i diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Nakon diplomiranja radio je kao odvjetnički vježbenik i kasnije kao pravni savjetnik u sektoru offshore naftne i plinske industrije.

Numizmatikom se bavi od 1989., a od 2008. i profesionalno. Vlastitu numizmatičku tvrtku Monetalis d.o.o. osniva 2012. godine i u njoj radi do danas. 

Svoju prvu knjigu o hrvatskom novcu objavljuje 2004. godine, još za vrijeme studija. Knjigu o novcu na području bivše Jugoslavije objavljuje 2007. godine, a 2011. je u drugom izdanju bitno proširuje i dopunjuje. 2014. godine izdaje dopunu prethodno navedene knjige. Knjigu o dubrovačkom novcu izdanje 2018. godine. Autor je više članaka o numizmatici, osobito onih namijenjenih numizmatičarima početnicima.

Od 2005. uređuje blog “Hrvatska numizmatika” i osnivač je istoimenog internetskog foruma. Osnivač je “Hrvatskog numizmatičkog kluba” i član više međunarodnih numizmatičkih društava. Danas je autor i urednik YouTube kanala “NumizmatikaNET”.

Autor je i nekoliko medalja: papa Benedikt XVI, prigodna medalja obitelji Dragičević, raketna topovnjača Petar Krešimir IV, violinist Franjo Krežma.

 

Knjige:

 

  • Kovani novac Republike Hrvatske od osamostaljenja do danas (2004.);
  • The Guide to Coins and Banknotes of Yugoslavia, Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Montenegro and Macedonia (2007.);
  • Kovanice i novčanice Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije (2011.);
  • Kovanice i novčanice Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore i Makedonije – izdanja 2011-2015 (2014.);
  • Novac Dubrovačke Republike (2018.).

 

Članstva u organizacijama:

 

Medijsko pojavljivanje:

Otkupljujemo kovanice, novčanice i odlikovanja!

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Podijelite s drugima:

WhatsApp
Scroll to Top