Otkup srebrnjaka

U numizmatičkoj tvrtki Monetalis d.o.o. bavimo se otkupom srebrnjaka iz cijelog svijeta i iz svih povijesnih razdoblja. Srebrni kovani novac otkupljujemo po numizmatičkoj vrijednosti koja je veća od cijene samog srebra. Stoga za srebrni novac možemo ponuditi višu cijenu od cijene samog metala.

Procjenu i ponudu radimo besplatno, a kada se dogovorimo za otkup, vršimo brzu gotovinsku isplatu. Mogući su i drugi načini isplate, ovisno o tome što odgovara našim klijentima. Diskrecija je zajamčena.

Srebrnjaci – što je to točno?

Srebrnjaci predstavljaju vrstu kovanog novca ili medalja izrađenih od legure srebra i neplemenitog metala. Srebrne kovanice, kao i srebrne medalje, spadaju u ovu kategoriju.

Srebrnjaci mogu biti novac (kada imaju monetarnu vrijednost, odnosno služe ili su služili kao sredstvo plaćanja) ili medalje (umjetničke tvorevine okruglog oblika koje nalikuju novcu, ali nisu sredstvo plaćanja).

Plemeniti metali, kao što su srebro, zlato i platina, često se u numizmatici koriste za izradu prigodnog kovanog novca i medalja.

Kada su srebrne kovanice u pitanju, srebrnjaci često imaju dodatnu numizmatičku vrijednost u odnosu na vrijednost srebra kao plemenite kovine. Iz tog razloga, za stari srebrni novac možemo ponuditi višu cijenu od one samog srebra, ukoliko procijenimo da ima dodatnu vrijednost.

Uz otkup srebrnih kovanica i medalja starijeg datuma, dodatno obavljamo i otkup novijih srebrnjaka, kao i investicijskih srebrnjaka.

Cijena srebrnih kovanica ovisi o više faktora, te Vam u nastavku donosimo opis postupka otkupa istih.

Saznajte cijenu svojih srebrnih kovanica.

Otkup srebrnjaka

Otkupljujemo stare i nove srebrnjake.

Kako izgleda postupak otkupa?

Postupak za otkup srebrnog novca sastoji se od nekoliko jednostavnih koraka:

 1. Kontaktirajte nas! Za početak, javite nam se. To možete učiniti putem telefona, Vibera ili WhatsAppa-a, kao i putem e-maila. Najbrže odgovaramo na telefonske pozive i poruke, Viber i WhatsApp.

Telefon: 095 858 6377
Viber (poruka): 095 858 6377
WhatsApp (poruka): 095 858 6377
Email: otkup@monetalis.hr
Facebook: monetalisnumizmatika

 1. Nakon što nam pošaljete informacije o srebrnjacima i fotografije, slijedi postupak procjene. U tom postupku, stručno ćemo procijeniti o čemu se točno radi.
  Napomena: Ponekad Vam ponudu za otkup možemo dati odmah. Ovo je moguće kada se radi o maloj količini (srebrnjaka) ili lako procjenjivom materijalu. Kada se radi o većoj količini ili je riječ o materijalu koji je teško procijeniti bez pregledavanja uživo, potrebno je dogovoriti sastanak.
 2. U slučaju da ste zadovoljni našom ponudom i da se dogovorimo oko prodaje, isplata je u gotovini ili na neki drugi način – kako Vama najviše odgovara.

Diskrecija je zajamčena, a otkup obavljamo na području cijele Hrvatske.

Kako poslati upit na najbolji način?

Prilikom slanja upita za otkup srebrnjaka, treba nam javiti sljedeće:

 1. Količinu. Koliko komada srebrnjaka imate? Radi li se o samo nekoliko komada ili o većoj količini materijala?
 2. Državu / države. Iz kojeg dijela svijeta su srebrne kovanice koje imate, ukoliko imate tu informaciju?
 3. Smještaj. Jesu li srebrnjaci raspoređeni po albumima? Nalaze li se možda u nekoj kutiji ili vrećici?
 4. Grad. Iz kojeg grada ili mjesta nam se javljate?
 5. Fotografije. Bilo bi korisno da nam fotografirate srebrnjake pojedinačno (ako se radi o jednom srebrnjaku) ili skupno (primjerice, zajedno poslagane na stolu ili nekoj drugoj ravnoj površini).

Važno je da prilikom slanja upita pošaljete što više informacija o srebrnjacima koje imate. Molimo vas za informacije i fotografije kako bismo Vam mogli što brže i što točnije odgovoriti.

Što više informacija dobijemo, to je brža obrada Vašeg upita. I Vama i nama, cilj je uštediti vrijeme, zar ne?

Slanje slika

Slike srebrnih kovanica nam možete poslati na navedene brojeve – porukom (WhatsApp, Viber) ili na navedenu e-mail adresu.

Ljubazno Vas molimo da slijedite sljedeće smjernice kod slanja slika:

 1. Dovoljno je poslati skupne slike kovanica. Ne treba slati pojedinačno svaku kovanicu.
 2. Pokušajte po fotografiji imati maksimalno 20-25 kovanica, uzimajući u obzir količinu. Izbjegavajte slikanje prevelikog broja odjednom.
 3. Fotografija treba biti pregledna, pa kovanice trebaju biti uredno posložene. Izbjegavajte slikanje hrpe kovanica. Također, pokušajte izbjeći preklapanje kovanica (npr. da jedna kovanica „prekrije“ dio druge).
 4. Dovoljno je da slikate kovanicu samo s jedne strane. Treba samo paziti da slikate onu stranu na kojoj piše godina.
 5. Bez ponavljanja, molimo!. Izbjegavajte ponovno slikanje iste kovanice, da ne dođe do nesporazuma o ukupnom broju komada.
 6. Važno je da slike budu oštre i dobro osvijetljene, kako bismo mogli jasno vidjeti što je na njima.
Primjer dobro slikanih kovanica Primjer loše slikanih kovanica

Zlatko Viščević

A+

Ostavite nam Vaše kontakt podatke i mi ćemo kontaktirati Vas.

15987

Mirjana K.

A+

Ostavite nam Vaše kontakt podatke i mi ćemo kontaktirati Vas.

15987
Scroll to Top