Certificiranje numizmatike

Želite zaraditi na Vašem numizmatičkom materijalu?

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Gradiranje i certificiranje kovanica ili novčanica je poseban postupak u kojem specijalizirane tvrtke ispituju autentičnost i točan stupanj očuvanosti pojedinih kovanica i novčanica. Ova specifična usluga je nastala iz potrebe da se kod kupovine i prodaje numizmatike utvrdi točan stupanj očuvanosti određenog primjerka, a sve kako bi se izbjegla neslaganja o stupnju očuvanosti koja obično nastaju između prodavatelja i kupaca.

Tvrtke za gradiranje (certificiranje) ovdje nastupaju kao neovisna “treća strana” koja onda daje svoje mišljenje o autentičnosti i stupnju očuvanosti, a kupci i prodavatelji u pravilu uvažavaju takva stručna mišljenja.

Kovanice i novčanice koje su certificirane nalaze se u posebnim plastičnim omotima koji onemogućavaju otvaranje i sprječavaju manipulacije materijalom.

U svijetu postoji veći broj ovakvih tvrtki, ali samo nekoliko njih ima međunarodni ugled: američki NGC/PMG, PCGS i od nedavno francuski GENI.

U suradnji s partnerskim tvrtkama posredujemo u postupku certificiranja (gradiranja) kovanica i novčanica.

Ukoliko imate rjeđu kovanicu ili novčanicu za koju je potreban snažniji dokaz o autentičnosti, možemo Vam pomoći prilikom postupka certificiranja.

Isto tako ukoliko imate vrijedniju kovanicu ili novčanicu, a koja je izvanredno očuvana, preporučamo Vam da je certificirate.

Kako nas kontaktirati?

Vaše upite možete slobodno uputiti na:

Telefon: 095 858 6377
Viber (poruka): 095 858 6377
WhatsApp (poruka): 095 858 6377
Email: otkup@monetalis.hr
Facebook: monetalisnumizmatika

Najbrže odgovaramo na telefon, Viber i WhatsApp.

Želite zaraditi na Vašem numizmatičkom materijalu?

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Scroll to Top