HrvatskiEnglish

Kuna Numis International

Home Otkup zlatnika

Otkup zlatnika

Otkup zlatnika

Konstantno obavljamo otkup zlatnika svih vrsta (kovani novac, dukate i zlatne medalje) iz svih razdoblja i svih zemalja svijeta.

 

Ukoliko imate nešto od navedenih zlatnika za prodaju, slobodno se možete obratiti na:

  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
  • telefon: +385 (0)95 858 6377
  • Facebook: facebook.com/monetalisnumizmatika

 

 

Kontakt putem e-maila ili Facebooka 

Prilikom slanja upita za otkup zlatnika putem e-maila skrećemo Vam pažnju na sljedeće:

  • Treba opisati pobliže o čemu se radi, odnosno o kakvom se zlatniku radi (što na njemu piše).
  • Treba poslati jasnu sliku zlatnika (obije strane, slikane ili skenirane), da se može utvrditi očuvanost.
  • Treba navesti masu (težinu) – ukoliko Vam je poznata.

 

Važna napomena

Bez prethodno navedenih podataka nećemo Vam biti u mogućnosti poslati ponudu za otkup. Naime, u numizmatici je vrlo važna očuvanost materijala, stoga je slika prijeko potrebna kako bi se mogla utvrditi prava vrijednost.

Ukoliko imate veću količinu zlatnika, u pravilu organiziramo sastanak i očuvanost utvrđujemo na licu mjesta.

 

Česta pitanja (FAQ)

Imam zlatnik „Tito“. Koliko on vrijedi?

Ukoliko se ne radi o kovanom novcu (koji ima naznačenu vrijednost: npr. 1000 dinara) ne možemo Vam dati odgovor bez da nam ne pošaljete više detalja i sliku. Osobito nam je važno da nam javite masu i čistoću zlata (obično navedena na samom zlatniku u obliku žiga).

Imam zlatnik koji je probušen. Koliko on vrijedi?

Ovakvi primjerci se u numizmatici smatraju oštećenim i njihova vrijednost je po cijeni zlata. Dakle, nemaju neku posebnu numizmatičku vrijednost. Isto vrijedi za zlatnike koji imaju navarenu kopču (za nošenje na lančiću).

Imam zlatnik 20 franaka „Napoleon“ (ili npr. austrijskih 20 kruna). Koliko on vrijedi?

Francuski, švicarski, talijanski, austrijski i mađarski zlatnici su na našem tržištu jako česti i nemaju posebnu numizmatičku vrijednost. Njihova vrijednost je po cijeni zlata koje sadrže.

Zašto da prodam svoj zlatnik numizmatičkoj firmi?

Veliki broj pojedinaca i tvrtki danas otkupljuje zlatnike. Oglasi za otkup zlatnika se mogu pronaći praktički posvuda. Nažalost, zlatnici koji završe u rukama takvih otkupljivača u pravilu završavaju u topionicama i bivaju na taj način nepovratno uništeni i izgubljeni. To je za numizmatiku velika šteta, jer se dogodi da i neki rijetki primjerci završe pretopljeni. Numizmatičarima zlatnik nije samo predmet od zlata, nego i kolekcionarski primjerak. Uvrštavanjem u neku kolekciju, zlatnik dobiva na puno većoj važnosti od "običnog komada zlata" i ostaje sačuvan za buduće generacije. Istina je da veliki broj zlatnika nema posebnu numizmatičku vrijednost (ne vrijede puno više od same cijene zlata), ali su ipak zanimljivi numizmatičarima i oni ih nastoje uvrstiti u svoje zbirke.