VAMA NA RASPOLAGANJU

Pravna dokumentacija i politika privatnosti

Korištenje stranice

Korištenjem ove internet stranice pristajete na uporabu kolačića u skladu s njihovom svrhom.

Što su točno kolačići više možete pročitati ovdje.

Pravne napomene vezane uz otkup kovanica i novčanica koje su zakonsko sredstvo plaćanja

U smislu Zakona o deviznom poslovanju (NN 96/03, 140/05, 132/06, 150/08, 92/09, 133/09, 153/09, 145/10, 76/13) Monetalis d.o.o. nije mjenjačnica stoga ne kupujemo niti prodajemo strani ni domaći efektivni novac “po tečaju”. Sav kovani i papirni novac koji otkupljujemo, a koji je još uvijek zakonsko sredstvo plaćanja u pojedinim zemljama svijeta, otkupljujemo isključivo kao numizmatički materijal. Pojmovi kao što su “zamjena”, “promjena” i “otkup” koriste se samo kao sinonimi radi lakšeg razumjevanja od strane klijenata koji žele prodati kovanice i novčanice koje posjeduju.

Kovani i papirni novac koji je još uvijek zakonsko sredstvo plaćanja, a riječ je uglavnom o novcu koji se svrstava pod modernu numizmatiku, mora zadovoljavati minimalne numizmatičke kriterije u pogledu očuvanosti. Svaka takva kovanica ili novčanica mora biti najmanje u XF (2.) stupnju očuvanosti za uobičajeni svjetski novac, odnosno u VF (3.) stupnju očuvanosti za egzotične valute. Svjetske konvertibilne valute koje kotiraju na tečajnim listama komercijalnih banaka i mjenjačnica nisu predmet našeg interesa, osim ako se ne radi o kovanicama i novčanicama koje imaju dodatnu numizmatičku vrijednost (prigodni novac, rijetke varijante i greške).

Politika privatnosti

Monetalis d.o.o., Rubeši 36A, 51215 Kastav (Rijeka), Hrvatska, (dalje: Monetalis); MB: 2865823; OIB: 30216804390
Monetalis poštuje privatnost svih ispitanika čije podatke prikupljamo i poduzima razumne korake kako bi osigurali njihovu potpunu diskreciju.

Ova politika privatnosti služi u svrhu informiranja o tome koje osobne podatke Monetalis prikuplja, koristi i kako ih štitimo. Politika privatnosti također sadrži informacije o Vašim pravima, te kako ih ostvariti.

Privola

Korištenjem naše web stranice prihvaćate Politiku privatnosti i pristajete na njene uvjete.

Podaci o službeniku za zaštitu podataka

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, ili ako imate pitanja u svezi ove Politike i ostvarivanja Vaših prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem e-maila:info@monetalis.hr

Možete nas kontaktirati i na sljedećoj web stranici: https://www.monetalis.hr/kontakt/

Monetalis može naplatiti razumnu naknadu za obradu zahtjeva koji su očito neosnovani, pretjerani ili često ponavljani. Naknada će biti naplaćena u iznosu stvarnog administrativnog troška obrade zahtijeva.

Privatne informacije koje prikupljamo

Prikupljamo osobne podatke koje ćemo zatražiti od Vas. Svrha prikupljanja istih biti će Vam objašnjena kada ih zatražimo od Vas.

Ako Vi kontaktirate nas, možemo primiti dodatne podatke poput Vašeg imena, prezimena, e-mail adrese, broja telefona, meta podataka i sadržaja same poruke koju nam pošaljete, kao i svih drugih podataka koje odlučite podijeliti s nama.

Na internetskim stranicama „www.monetalis.hr“ koriste se tzv. „kolačići“. Istima se služimo u svrhu poboljšanja usluge i iskustva korištenja naše web stranice. Kolačići se pohranjuju najduže dvije godine.

Monetalis koristi Google Analytics kolačiće. Sve relevantne detalje možete pročitati na Google-ovoj web stranici: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Pravni temelji i svrha za obradu osobnih podataka

Vaši osobni podatci se prikupljaju i čuvaju u skladu sa odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.Iste prikupljamo i obrađujemo na temelju zakonske obveze, legitimnog interesa, privole i ključnog interesa ispitanika. Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u svrhu:

  • Komunikacije s Vama;
  • Pružanja i prodajedobara i usluga, te njihovog poboljšanja;
  • Boljeg funkcioniranja internetskih stranica;
  • Sudjelovanja na edukacijama, sajmovima i predavanjima;
  • Vođenja evidencija klijenata;
  • Pronalasku i prevenciji prevara.

U slučajevima kada nam dajete osobne podatke drugih osoba, ne snosimo odgovornost za postupanje s njima prije nego ste nam ih predali. Vi preuzimate odgovornost da je osoba pristala na prosljeđivanje osobnih podataka, te da prihvaća naše uvjete korištenja istih, a koji se nalaze u ovoj Politici privatnosti. Molimo vas da pročitate ovu Politiku privatnosti osobnih podataka osobama čije osobne podatke želite podijeliti s nama.

Monetalis koristi i anonimizirane podatke, čime postaju korisni bez ugrožavanja Vaše privatnosti, u svrhu analize poslovanja.

Vaša prava u vezi obrade osobnih podataka

Želimo Vas upoznati s Vašim pravima.

Za ostvarivanje svojih prava možete nam se obratiti pisanim putem ili putem elektroničke pošte koristeći naše kontakt podatke, koji su navedeni na sljedećoj web stranici : https://www.monetalis.hr/kontakt/

Vaša prava su:

  • Pravo na pristup osobnim podacima;
  • Pravo na ispravak osobnih podataka;
  • Pravo na brisanje (zaborav);
  • Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka;
  • Pravo na prigovor;
  • Pravo na prenosivost podataka;
  • Pravo usprotiviti se donošenju automatiziranih pojedinačnih odluka(profiliranje);
  • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu;
  • Pravo na naknadu štete.

Zaštita osobnih podataka nije apsolutno pravo.

Davanje na korištenje osobnih podataka

Osobne podatke, koje nam povjerite, možemo proslijediti na korištenje partnerima koji djeluju kao izvršitelji obrade. S navedenim izvršiteljima obrade sklopili smo ugovore otajnosti podataka, u kojima je propisano postupanje s osobnim podacima.

U određenim situacijama, imamo zakonsku obvezu proslijediti Vaše osobne podatke.

Vaši osobni podaci neće biti prodani niti ustupljeni na korištenje trećim stranama u svrhe marketinga.

Razdoblje korištenja i čuvanja osobnih podataka

Osobne podatke, koje Monetalis prikuplja na temelju zakona, prisiljeni smo čuvati onoliko vremena koliko je to predviđeno zakonskim rokovima.

Sve ostale podatke koristimo samo onoliko koliko je potrebno za ispunjenje ugovornih obaveza, te pružanja dobara i usluga.

Sigurnost osobnih podataka

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo na način kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost i diskrecija u njihovoj obradi.
Svi zaposlenici voditelja obrade su potpisali izjave o povjerljivosti, kojima štite osobne podatke ispitanika. Svi osobni podatci se smatraju poslovnom tajnom.

Promjene politike privatnosti

Politika privatnosti nije statična i podložna je promjenama. Zadržavamo pravo promjene sadržaja iste. Sve izmjene biti će pravovremeno objavljene na stranici monetalis.hr.

TVRTKASjedište
Nalazimo se u Kastvu pored Rijeke.
Radimo na području cijele Hrvatske.
LOKACIJEGdje nas možete naći?
https://www.monetalis.hr/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/karta-hrvatske.png
PRATITE NAŠ RADDruštvene mreže
Sve naše aktivnosti i objave možete pratiti na sljedećim društvenim mrežama:
TVRTKASjedište
Nalazimo se u Kastvu pored Rijeke.
Radimo na području cijele Hrvatske.
LOKACIJEGdje nas možete naći?
https://www.monetalis.hr/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/karta-hrvatske.png
ČLANSTVAOrganizacije i udruge
PRATITE NAŠE OBJAVEDruštvene mreže
Sve naše aktivnosti i objave možete pratiti na sljedećim društvenim mrežama:

© 2012-2020 Monetalis d.o.o. Sva prava pridržana.

© 2012-2020 Monetalis d.o.o. Sva prava pridržana.