Otkup svih vrsta značaka i bedževa - 095 858 6377

Otkup svih vrsta značaka

Otkupljujemo kovanice, novčanice i odlikovanja!

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Kada netko spomene sakupljanje značaka one koji nisu kolekcionari to obično podsjeti na nešto što su možda vidjeli kod svojih djedova i baka. Često su to crvenom tkaninom presvučeni komadi stiropora ili pluta koji su nakićeni raznim značkama iz različitih područja, razdoblja i država. Ponekad su to stari albumi koji su dugo godina sakupljali prašinu u ladici, na dnu ormara ili pak hrpi „metala“ koja zaboravljena leži na tavanu u nekoj kutiji.

Kako je svijet kolekcionarstva zaista sveobuhvatan i sakupljanje značaka je dio njega.

Postoje ljudi koji ih strastveno sakupljaju, a same značke tematski pokrivaju vrlo širok spektar interesa i područja. Tako recimo postoje: sportske značke, vatrogasne značke, značke s raznim nacionalnim obilježjima i bitnim državnim datumima, značke s radnih akcija, značke koje predstavljaju različita poduzeća ili proizvode (što bi danas rekli brend) , značke sa simbolima raznih vjerskih ustanova, značke kulturnih društava te mnogih drugih područja.

Numizmatička tvrtka Monetalis d.o.o. iz Rijeke pored otkupa kovanica, zlatnika, srebrnjaka, novčanica i odlikovanja također otkupljuje i značke. Ako ste zainteresirani za više informacija i prodaju slobodno nas kontaktirajte, no prije nego što to učinite kako bi olakšali eventualnu suradnju dobro je definirati, barem otprilike, što imate.

Dakle, pokušajte ustanoviti da li su to značke starijeg ili novijeg datuma, kolika je njihova veličina, da li odskaču od ostalih značaka po nekim karakteristikama, od kakvog su materijala (ako znate) i da li su emajlirane.

Kao i kod svih kolektibilnih predmeta tako i sa značkama postoje određena mjerila koja su bitna za prodaju ili kupnju. Od iznad navedenih karakteristika pa do same rijetkosti određenih značaka na tržištu, to sve u konačnici utječe na njihovu vrijednost i cijenu.

Otkupne cijene značaka

Otkup značaka cijene

Budući da svakodnevno dobivamo upite za otkup značaka i cijenama otkupa, ovdje donosimo informacije o otkupu značaka i cijenama.

Prije svega treba napomenuti da su značke mahom jeftini kolekcionarski predmeti. To se osobito odnosi na značke iz perioda nakon Drugog svjetskog rata. Naime, tada se krenulo u hiperprodukciju značaka koje su preplavile tržište i danas nema kolekcije koja nema barem 100-200 različitih značaka takve vrste u sebi.

Takve značke nije bilo problem skupiti, budući da su bile jeftine i za relativno male novce kolekcionar je imao “bogatu” kolekciju značaka. Međutim, tržišna vrijednost takvih kolekcija je bila i ostala mala.

Značke iz tog razdoblja otkupljujemo po sljedećim cijenama:

Ukoliko su značke sortirane po serijama i složene u albume ili na pano: 0,10 – 0,25 kn po komadu.
Ukoliko značke nisu sortirane i nalaze se na hrpi (u kutijama, vrećicama i sl.): 50 kn po kg.
Budući da nam klijenti svakodnevno donose ovakve značke na otkup u velikim količinama, gore navedene cijene su maksimalne otkupne cijene i više od toga nam se ne isplati plaćati.

Otkupljujemo kovanice, novčanice i odlikovanja!

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Podijelite s drugima:

About The Author

WhatsApp
Scroll to Top