Nevažeće novčanice američkog dolara. Otkup i zamjena!

Otkupljujemo kovanice, novčanice i odlikovanja!

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Otkup nevažeće novčanice američkog dolara

Važeće i nevažeće novčanice američkog dolara otkupljujemo po numizmatičkim cijenama. Vršimo otkup starih američkih dolara i novih.

  • kod: USD
  • skraćeno US$

Naša numizmatička tvrtka Monetalis d.o.o. otkupljuje nevažeće novčanice američkog dolara, koje više nisu u optjecaju. Također otkupljujemo i kovanice američkog dolara.

Ukoliko imate američke novčanice ili kovanice za prodaju, možete nas slobodno kontaktirati na:

Pravne napomene vezane uz otkup kovanica i novčanica koje su zakonsko sredstvo plaćanja pročitajte ovdje.

Vrlo je važno da nam pošaljete slike (ili skenove) nevažeće novčanice američkog dolara ili kovanica da vidimo kako su očuvane. Nakon toga poslati ćemo Vam našu ponudu za otkup.

Novčanice koje su trenutno u optjecaju možete pogledati na ovoj poveznici. Znak za dolar je $. Naša tvrtka otkupljuje sve novčanice USD. 

Nevažeće novčanice američkog dolara mijenjamo

Ukratko o dolaru

“Američki dolar” je valuta Sjedinjenih Američkih Država. Prvi ministar financija nove vlade, Alexander Hamilton, je kao sredstvo plaćanja, obračuna i razmjene predložio dolar. Zakon o kovanju novca iz 1792, ustanovio dolar kao standardnu jedinicu novca. Uz dolar, kao sredstvo razmjene, se koristilo više stranih novaca. Zakon o kovanju novca iz 1857, proglašava dolar kao jedino legalno sredstvo plaćanja i razmjene u Sjedinjenim Američkim Državama. 1944. godine, dolar je postao svjetskom rezervnom valutom. Odluku je donijela delegacija 44 savezničke zemlje pod nazivom Bretton Woods sporazum.

Novčanice Američkog dolara su zakonsko sredstvo plaćanja u Sjedinjenim Američkim Državama, njenim teritorijima i još u nekim zemljama svijeta (Panama, El Salvador…).  Novčanice Američkog dolara izrađene su od mješavine lana i pamuka. Dolar se izdaje se u denominacijama do 100 dolara. Američki dolar se sastoji od 100 centi. Veliki dio dolarskih kovanica i novčanica nalazi se i u našoj zemlji, budući da se nekada štedilo u dolarima ili su ljudi kao zaradu iz inozemstva nosili dolare.

Otkupljujemo kovanice, novčanice i odlikovanja!

WhatsApp
Telefon

WhatsApp

Telefon

Viber

Iskoristite mogućnost besplatne procjene. Isplata odmah. Gotovina ili na račun.

Viber

Podijelite s drugima:

WhatsApp
Scroll to Top